x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arseni Iaţeniuk, prim-ministrul ucrainean, se întâlneşte cu preşedintele american Barack Obama

Arseni Iaţeniuk, prim-ministrul ucrainean, se întâlneşte cu preşedintele american Barack Obama

12 Mar 2014   •   21:49
Arseni Iaţeniuk, prim-ministrul ucrainean, se întâlneşte cu preşedintele american Barack Obama

Primul ministru ucrainean Arseni Iaţeniuk a sosit miercuri la Casa Albă pentru a se întâlni cu preşedintele american Barack Obama, un semn de solidaritate al Washingtonului faţă de autorităţile interimare de la Kiev, în plină criză cu Moscova, notează AFP.

Arseni Iaţeniuk a sosit la bordul unei maşini purtând steagurile american şi ucrainean, înainte de a se prezenta în Biroul Oval pentru o întâlnire ce riscă să irite Rusia, pentru care acest guvern este nelegitim.

Cei doi responsabili 'vor discuta despre modul de a găsi o soluţie paşnică la intervenţia militară rusă în Crimeea care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei', potrivit programului cotidian al Casei Albe.

Potrivit aceleiaşi surse, Obama şi Iaţeniuk 'vor discuta de asemenea despre sprijinul pe care comunitatea internaţională îl poate oferi Ucrainei pentru a face faţă dificultăţilor economice'. Cei doi lideri intenţionează de asemenea să abordeze 'importanţa unificării Ucrainei şi... aşteptările ucrainenilor odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din luna mai'. (Agerpres)

×