x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasin in libertate

Asasin in libertate

de George Daniel Ripa    |    09 Oct 2007   •   00:00
Asasin in libertate
Sursa foto: JENS SCHLUETER/

Asasinul jurnalistei Anna Politkovskaia, care a deranjat mai mulţi ani Kremlinul prin dezvăluirile făcute, a fost identificat de autorităţile ruse, insă nu a fost pus sub acuzare.

Asasinul celebrei jurnaliste disidente Anna Politkovskaia a fost identificat de autorităţile ruse, insă nu a fost incă pus sub acuzare, după cum a declarat anchetatorul-şef care trebuie să facă lumină in acest caz. "Pănă in prezent nu am pus sub acuzare criminalul, dar ştim cine este", a declarat anchetatorul principal, Petros Garibian, pentru cotidianul rus Novaia Gazeta. Garibian nu a precizat dacă asasinul este arestat şi nici de ce nu a fost incă pus sub acuzare.


Ziarul Novaia Gazeta a publicat o fotografie neclară despre care susţinea că a fost realizată din inregistrarea camerelor de securitate aflate lăngă domiciliul jurnalistei. Se poate vedea posibilul criminal, imbrăcat in haine inchise la culoare şi cu pălărie, cu căteva minute inainte de a o ucide pe Politkovskaia. Presa rusă se teme insă că anchetatorii fie nu au făcut progrese importante in acest caz, fie incearcă să muşamalizeze o crimă care a scandalizat intreaga lume civilizată.


MINCIUNI. Familia jurnalistei acuză faptul că nu există voinţă politică pentru elucidarea cazului şi că declaraţiile autorităţilor au ca scop doar străngerea de puncte politice, in perspectiva alegerilor din 2008. Familia acuză că, din momentul in care procurorul general rus, Iuri Ceaika, a anunţat primele arestări in acest caz, in august, doi suspecţi au fost eliberaţi din lipsă de dovezi.


Anna Politkovskaia a fost executată in stil mafiot la 7 octombrie 2006. Ea a fost găsită moartă in liftul blocului din centrul Moscovei in care locuia. Jurnalista a fost ucisă cu un pistol Makarov rămas la faţa locului. Politkovskaia este autoarea a cinci cărţi şi a fost distinsă cu nouă premii pentru activitatea profesională.

×
Subiecte în articol: externe