x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinii lui Khashoggi vor da socoteală în fața SUA, susține Mike Pence

Asasinii lui Khashoggi vor da socoteală în fața SUA, susține Mike Pence

17 Noi 2018   •   14:00
Asasinii lui Khashoggi vor da socoteală în fața SUA, susține Mike Pence

Asasinii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi vor da socoteală în faţa SUA, a declarat sâmbătă vicepreşedintele american Mike Pence, relatează dpa şi AFP. 

Afirmaţia sa are loc în contextul în care media americane au relatat că CIA a ajuns la concluzia că prinţul încoronat saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Khashoggi la Istanbul. 

"SUA sunt decise să-i facă să dea socoteală pe toţi cei responsabili pentru acea crimă", a declarat Pence la Port Moresby, unde participă la summitul economic Asia-Pacific (APEC). 

Mike Pence a numit asasinarea lui Khashoggi "o atrocitate". "A fost, de asemenea, un afront la o presă liberă şi independentă", a adăugat el. 

Khashoggi, editorialist la Washington Post şi un critic dur al prinţului încoronat, a fost ucis pe 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit din Istanbul pentru documente de care avea nevoie pentru a se căsători cu logodnica lui turcă. 

Prinţul încoronat Mohammed bin Salman a negat orice implicare în asasinat. 

Analiza CIA, despre care au scris vineri două ziare americane, în care oficiali americani susţin că au stabilit cu un grad mare de certitudine rolul prinţului încoronat în asasinat, este cea mai clară de până acum care îl leagă pe Bin Salman de cazul Khashoggi.  

"Vom urmări faptele", a spus Pence, dar nu a divulgat nicio informaţie clasificată. 

În acelaşi timp, Pence a mai spus că SUA vor să găsească o cale de a păstra "un parteneriat puternic şi istoric" cu aliatul său cheie Arabia Saudită. 

Raportul CIA ameninţă însă să afecteze relaţiile dintre Washington şi Riad, notează dpa.

AGERPRES

×