x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asociația Trezorierilor din Regatul Unit: Britanicii evită să vorbească despre Brexit pentru că a divizat țara

Asociația Trezorierilor din Regatul Unit: Britanicii evită să vorbească despre Brexit pentru că a divizat țara

23 Oct 2019   •   14:12
Asociația Trezorierilor din Regatul Unit: Britanicii evită să vorbească despre Brexit pentru că a divizat țara

Britanicii evită să mai vorbească despre Brexit, pe care îl numesc "cuvântul care începe cu B", pentru că nu a făcut decât să divizeze ţara şi să aducă incertitudine printre trezorierii organizaţiilor, a declarat Caroline Stockmann, şefa Asociaţiei Trezorierilor Corporativi din Marea Britanie şi preşedintele adjunct al asociaţiei europene de profil. Ea a participat, la Bucureşti, la conferinţa anuală a Asociaţiei Trezorierilor din România.

"Este un moment de schimbări complexe. Nu ştiu dacă organizaţia voastră va fi afectată mai mult sau mai puţin de Brexit, dar mulţi dintre noi, în Marea Britanie, am încetat să folosim cuvântul cu "B", aşa cum l-am numit, pentru că deja vorbim despre asta de trei ani şi este foarte dificil, nimic nu s-a întâmplat practic şi a divizat ţara, pentru că jumătate dintre oameni nu îşi doresc părăsirea Uniunii Europene, aici mă includ şi pe mine", a spus Stockmann.

Aceasta a precizat că este foarte dificil să activezi pe piaţă, în aceste condiţii, din cauza incertitudinii. "Trezorierii nu ştiu cum să se pregătească, pentru că nu se ştie ce se va întâmpla. Aceasta este marea problemă, oare ce se va întâmpla? Te pregăteşti şi, dacă nu se întâmplă, înseamnă că ţi-ai pierdut timpul. În sondajele noastre, mulţi trezorieri au spus că nu se pregătesc cu adevărat, doar urmăresc ce se întâmplă, dar nu se pregătesc încă", a mai spus reprezentanta trezorierilor britanici.

 AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit