x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Assad, mai rău decât Hitler: Berlinul denunţă afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Casei Albe

Assad, mai rău decât Hitler: Berlinul denunţă afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Casei Albe

12 Apr 2017   •   16:00
Assad, mai rău decât Hitler: Berlinul denunţă afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Casei Albe

Guvernul federal german a denunţat miercuri comparaţia făcută de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, între preşedintele sirian Bashar al-Assad şi Adolf Hitler, informează AFP. 

'Orice comparaţie între situaţiile actuale şi crimele naţional-socialismului nu duce la nimic bun', a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel. 

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei americane, a provocat o controversă, marţi, după ce a declarat, în timpul unui briefing, că 'în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial nu s-au folosit arme chimice' şi că nici măcar 'o persoană atât de abjectă precum Hitler nu a căzut atât de jos încât să folosească arme chimice'. 

În urma indignării provocate de declaraţiile sale, Sean Spicer şi-a cerut ulterior scuze pe CNN şi a admis că 'a făcut din eroare un comentariu nepotrivit şi lipsit de sensibilitate cu privire la Holocaust'. 

La 4 aprilie, un presupus atac chimic a lovit localitatea rebelă Khan Shaykhun, în nord-vestul Siriei, omorând cel puţin 87 de civili, dintre care 31 de copii. Atacul a fost atribuit de rebeli şi ţările occidentale, inclusiv de Statele Unite, regimului al-Assad care a dezminţit orice implicare. 

Ca represalii, Statele Unite au efectuat în cursul nopţii de 6 spre 7 aprilie lovituri cu rachete Tomahawk asupra unei baze a armatei siriene, de unde, potrivit administraţiei americane, ar fi fost lansat atacul.AGERPRES

×