x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Assange susţine că nu Rusia a furnizat website-ului Wikileaks e-mailurile sustrase din serverul lui Hillary Clinton

Assange susţine că nu Rusia a furnizat website-ului Wikileaks e-mailurile sustrase din serverul lui Hillary Clinton

03 Noi 2016   •   18:50
Assange susţine că nu Rusia a furnizat website-ului Wikileaks e-mailurile sustrase din serverul lui Hillary Clinton

Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange, a declarat joi că Rusia nu se află în spatele atacului cibernetic prin care au fost accesate mesaje ale candidatei Partidului Democrat american la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, mesaje publicate apoi de acest website, dar el a a refuzat să precizeze sursa lor, consemnează agenţia EFE. 

'Clinton a susţinut greşit în numeroase ocazii că 17 agenţii americane consideră că Rusia este sursa dezvăluirilor noastre. Acest lucru este fals', a spus Assange într-un interviu difuzat joi de postul rus de televiziune Russia Today (RT). El colaborează de mulţi ani cu acest post care este unul dintre pilonii maşinii de propagandă a Kremlinului. 

În acelaşi interviu pe care l-a dat de la ambasada Ecuadorului la Londra, unde e refugiat de patru ani, Assange a afirmat că Hillary şi consilierii ei proiectează o isterie 'neomacartistă' ce acreditează ideea că Rusia este responsabilă pentru toate. 'Putem spune că Rusia nu este sursa' informaţiilor, a indicat Assange, dar fără să spună mai multe despre sursa reală. 

Pe de altă parte, el a susţinut că îi pare rău pentru Hillary Clinton, pe care o consideră o persoană 'pe care ambiţiile o mănâncă de vie până în punctul în care ajunge să se îmbolnăvească', aluzie la episodul în care ea a leşinat în timpul unei ceremonii de comemorare a victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie. 

Wikileaks a publicat în ultimele luni peste 30.000 de mesaje electronice sustrase de pe un server privat folosit de Hillary pe vremea când conducea Departamentul de Stat. Acelaşi website a dezvăluit alte aproximativ 20.000 de mesaje primite sau expediate de către membrii Comitetului Naţional Democrat (DNC) şi care evidenţiază dispreţul manifestat de conducerea Partidului Democrat faţă de Bernie Sanders în timpul primarelor pentru scrutinul prezidenţial. 

Hillary şi consilierii ei au acuzat imediat serviciile secrete ruse că sunt în spatele acestui atac cibernetic, motivat în opinia lor de dorinţa de a-l ajuta pe republicanul Donald Trump în cursa prezidenţială. AGERPRES

×
Subiecte în articol: julian assange wikileaks hillary clinton