x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac asupra unui spital susţinut de Medici fără Frontiere din Siria, soldat cu 7 morți

Atac asupra unui spital susţinut de Medici fără Frontiere din Siria, soldat cu 7 morți

01 Dec 2015   •   21:23
Atac asupra unui spital susţinut de Medici fără Frontiere din Siria, soldat cu 7 morți

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a anunţat marţi că unul dintre spitalele pe care le susţine în Siria, dintr-o zonă asediată de trupele guvernamentale în regiunea Homs, a fost lovit sâmbătă într-un atac cu bombe-butoi, care s-a soldat cu şapte morţi şi 47 de răniţi, informează AFP.

Spitalul care a fost parţial distrus în atac se află într-o zonă a opoziţiei care este asediată de guvernul sirian, a precizat pentru AFP un reprezentant al MSF, Robin Meldrum.

"Acest bombardament are toate semnalmentele uni atac cu dublu impact", adică un bombardament care vizează persoanele ce au venit să salveze victimele unui prim atac, a afirmat directorul de operaţiuni al MSF, Brice de le Vingne, potrivit unui comunicat.

"Această tactică a dublului impact indică un nivel de distrugere calculat şi pe care cu greu ni-l putem imagina", a adăugat acesta.

Organizaţia Medici fără Frontiere, care susţinea cu ajutor material spitalul în care erau tratate peste 40.000 de persoane, nu ştie dacă acesta va mai funcţiona. MSF a precizat că va contribui la repararea spitalului şi că va trimite ajutor medical pentru a ajuta echipele medicale să-şi reia activitatea.

MSF gestionează direct şase unităţi medicale în nodul Siriei şi susţine peste 150 de spitale de campanie şi alte centre sanitare în această ţară.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: siria spital atac medici fara frontiere