x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cibernetic fără precedent la sistemul electronic de sănătate din Marea Britanie

Atac cibernetic fără precedent la sistemul electronic de sănătate din Marea Britanie

12 Mai 2017   •   18:45
Atac cibernetic fără precedent la sistemul electronic de sănătate din Marea Britanie

Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunţat vineri că ia măsuri după un atac cibernetic în urma căruia spitale din întreaga ţară au fost nevoite să anuleze programări şi să redirecţioneze urgenţele, relatează Reuters. 

"Ştim că a avut loc un atac cibernetic şi lucrăm la un răspuns", a declarat un purtător de cuvânt al NHS Digital, o divizie a Serviciului Naţional de Sănătate, care se ocupă de chestiuni legate de tehnologia informaţiei. 

Anterior, serviciul de sănătate din Merseyside, în nordul Angliei, a anunţat pe Twitter că "în urma unui posibil atac cibernetic la nivel naţional, luăm toate măsurile de precauţie posibile pentru a proteja sistemele şi serviciile noastre de sănătate locale". 

Reţeaua de spitale Barts Health din Londra, din care fac parte St. Bartholomew şi The Royal London, a afirmat că a activat un plan de incidente majore şi a anulat programările de rutină după un posibil atac cibernetic. 

"Ne confruntăm cu o perturbare majoră în reţeaua de calculatoare şi există întârzieri în toate spitalele noastre. Ne-am activat planul de incidente majore pentru a putea garanta siguranţa şi bunăstarea pacienţilor noştri", a afirmat Barts Health într-un comunicat postat vineri pe site-ul său.AGERPRES

×