x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie. Un copil de 13 luni a fost atacat și ucis de doi câini pitbull. Mama: Tot ce am putut face a fost să încerc să-l smulg pe fiul meu din fălcile lor

Tragedie. Un copil de 13 luni a fost atacat și ucis de doi câini pitbull. Mama: Tot ce am putut face a fost să încerc să-l smulg pe fiul meu din fălcile lor

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2024   •   16:45
Tragedie.  Un copil de 13 luni a fost atacat și ucis de doi câini pitbull. Mama: Tot ce am putut face a fost să încerc să-l smulg pe fiul meu din fălcile lor
Sursa foto: Hepta

Tragedie în comunitatea rurală din Campolongo, provincia Salerno. Un copil de 13 luni, Francesco Pio D’Amaro, a fost atacat și ucis de doi câini pitbull, în propria curte. Incidentul a avut loc luni dimineața, când micuțul se afla în brațele unchiului său, în timp ce se pregăteau să iasă din casă.

Câinii, temporar în grija familiei, au pătruns în curte imediat ce ușa a fost deschisă și l-au mușcat pe copil. Unchiul a scăpat nevătămat, dar micuțul a suferit leziuni grave, confirmate ulterior de medicul legist, potrivit Corriere della sera.

Mama copilului a intervenit disperată pentru a-l salva, fiind și ea atacată de animale. A suferit multiple răni la picioare în timp ce încerca să-și extragă fiul din ghearele câinilor.

„Când mi-am dat seama ce se întâmplă, tot ce am putut face a fost să încerc să-l smulg pe fiul meu din fălcile lor,” a relatat mama îndurerată, citată de Rotalianul.

Autoritățile au fost alertate imediat și au început investigațiile pentru a stabili circumstanțele precise ale tragediei. Potrivit unei prime reconstituiri făcute de carabinieri, cei doi câini ar fi putut interpreta copilul fie ca pe o jucărie de pluș, fie ca pe un element străin, atacându-l.

Câinii au fost confiscați și plasați într-un adăpost pentru animale, iar carabinierii din Eboli continuă să investigheze dinamica tragicului incident. Procuratura din Salerno a deschis o anchetă pentru a clarifica toate aspectele legate de acest caz.

×
Subiecte în articol: pitbull Campolongo Salerno