x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac informatic de amploare: Site-ul FBI, cel al Departamentului de Justiţie şi paginile mai multor case de discuri, sparte de hackerii de la Anonymous

Atac informatic de amploare: Site-ul FBI, cel al Departamentului de Justiţie şi paginile mai multor case de discuri, sparte de hackerii de la Anonymous

20 Ian 2012   •   07:45
Atac informatic de amploare: Site-ul FBI, cel al Departamentului de Justiţie şi paginile mai multor case de discuri, sparte de hackerii de la Anonymous

Grupul de hackeri Anonymous a pus in practica cel mai mare atac informatic al lor de pana acum. "Represaliile" piratilor cibernetici au loc dupa ce FBI-ul a facut o razie la site-ul de file sharing MegaUpload, in urma careia au fost arestate sapte persoane din intreaga lume, anunta Russia Today.

Atacul Anonymous a vizat "doborarea" mai multor site-uri printre care cel al FBI-ului, al Departamentului American de Justitie, Universal Music Group, America Motion Picture Association of America si Asociatia Caselor de Discuri din America. Mai mult, se vorbeste ca hackerii tintesc mai sus, si anume sa doboare site-ul Casei Albe.

Hackerii de la Anoymous sunt cunoscuti pentru atacuri informatice in intrega lume. Ei au reusit sa sparga site-ul Ministerului sirian al Apararii, baza de date a NATO sau site-ul politiei spaniole. Iar de Craciun au publicat pe internet adresele de e-mail si parolele mai multor oficiali britanici si americani din cadrul NATO.

Mai mult, Anonymous a furat o serie de adrese si date ale cardurilor bancare provenind de la membri ai agentiei Stratfor. Potrivit unui expert in securitate informativa, grupul de hackeri ar fi furat informatii cu privire la oficiali din cadrul serviciilor britanice de informatii si la personal militar american.

In total 221 de oficiali militari si 242 de mebri ai NATO au fost victimele acestui atac, si circa 19.000 de adrese electronice care apartin personalului militar american au fost divulgate. (V.M.)

×
Subiecte în articol: nato date hackeri atac fbi anonymous