x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac terorist in Elveția

Atac terorist in Elveția

25 Noi 2020   •   21:15
Atac terorist in Elveția

Autorităţile din Elveţia suspectează că atacul comis într-un magazin din oraşul Lugano, soldat cu rănirea a două persoane, este un act terorist, informează agenţia Associated Press.

O femeie înarmată cu un cuţit a atacat două persoane, marţi seară, într-un magazin din oraşul Lugano, situat în sudul Elveţiei. Cele două victime sunt spitalizate, dar nu prezintă risc vital.

Autoarea atacului, o femeie în vârstă de 28 de ani, este suspectată că avea legături cu un militant islamist din Siria. Femeia, cetăţean elveţian, a vrut să ajungă în 2017 în Siria, dar a fost oprită de autorităţile turce.

Autorităţile elveţiene au transmis că femeia a fost investigată în 2017, dar s-a stabilit că avea probleme psihice şi a fost internată.

Femeia este acuzată acum de tentativă de asasinat, vătămare corporală gravă şi încălcarea interdicţiilor de colaborare cu reţele teroriste precum Al-Qaida şi Stat Islamic.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat "atacul terorist islamist" din Elveţia. "Suntem alături de Elveţia. Vom avea o reacţie comună la terorismul islamist din Europa şi ne vom apăra valorile", a transmis Sebastian Kurz.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac terorist elveția