x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacatorul de la comisariatul din Paris ceruse azil în România! Avea interdicţie pentru 5 ani pe teritoriul țării noastre

Atacatorul de la comisariatul din Paris ceruse azil în România! Avea interdicţie pentru 5 ani pe teritoriul țării noastre

11 Ian 2016   •   22:11
Atacatorul de la comisariatul din Paris ceruse azil în România! Avea interdicţie pentru 5 ani pe teritoriul țării noastre

Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului avea o interdicţie de cinci ani pe teritoriul ţării noastre, încă din anul 2011, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Tarik Belgacem a depus, în 2011, o cerere de azil în România. În urma interviului şi a unei analize de risc, cererea acestuia a fost respinsă.

Autorităţile române au dispus o măsură judiciară de interzicere pe o durată de cinci ani a accesului în ţară, deoarece analizele au constatat un risc din punct de vedere al ordinii publice şi al siguranţei naţionale.

Potrivit sursei citate, au existat date care să ducă nu numai la neprimirea sa în ţară, ci şi la interzicerea primirii sale pe teritoriul României pe o perioadă de cinci, ani, care ar fi expirat în luna iunie 2016.

Decizia de repatriere în ţara de origine, respectiv Tunisia, a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Cât timp s-a aflat în România, Tarik Belgacem a locuit în centrul pentru refugiaţi de la Timişoara.

Deoarece Tarik Belgacem a mai solicitat azil şi în alte ţări, România a pus la dispoziţia acestora datele pe care le avea despre cetăţeanul tunisian, au mai declarat sursele citate.

Bărbatul împuşcat mortal joi la Paris în faţa unui comisariat de poliţie în timp ce încerca să pătrundă în imobil a fost recunoscut de membrii anturajului său care susţin că este tunisian şi că îl cheamă Tarek Belgacem, au informat vineri surse apropiate anchetei, citate de AFP.

Tarek Belgacem a fost împuşcat mortal joi de poliţişti în timp ce încerca să intre într-un comisariat de poliţie din nordul Parisului înarmat cu un cuţit de măcelărie şi strigând 'Allah Akbar!'.

Implicat în 2013 într-un caz de furt la Sainte-Maxime, i s-au prelevat amprentele şi bărbatul le-a spus jandarmilor că numele lui este Sallah Ali. El a mai declarat că nu are domiciliu fix şi că este născut în 1995, la Casablanca, în Maroc.

Vineri dimineaţă însă procurorul Francois Molins a declarat că 'nu este deloc sigur că identitatea pe care a declarat-o este cea reală'. 'Această identitate este contrazisă de o hârtie scrisă de mână', găsită asupra lui, 'în care îşi mărturiseşte credinţa musulmană şi pe care este desenat un drapel al DAESH', a declarat Francois Molins.

Într-o declaraţie pentru postul de radio France Inter, el mai precizează că atacatorul îşi preciza şi numele, dar menţiona că e tunisian, nu marocan.

Un alt post francez a relatat vineri după-amiază că bărbatul ar fi fost recunoscut de o verişoară şi că se numeşte Tarek Belgacem.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, pe textul de revendicare găsit asupra lui era scris: 'Sunt Abou Jihad Tounsi, Tarek Belgacem (Tunis)'.

'Mai multe persoane din anturajul lui Tarek Belgacem, printre care un văr şi părinţii săi, au recunoscut fotografia', a declarat o altă sursă apropiată anchetei. 'Există deci o foarte mare probabilitate' ca să fie el 'dar este încă prea devreme pentru a vorbi despre o identificare oficială în acest stadiu', a adăugat sursa citată.

Sursa - Agerpres

×