x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul cu cuţit de la metroul Londonez. Familia alertase poliţia cu 3 săptămâni în urmă că agresorul suferea de tulburări mintale

Atacul cu cuţit de la metroul Londonez. Familia alertase poliţia cu 3 săptămâni în urmă că agresorul suferea de tulburări mintale

08 Dec 2015   •   13:48
Atacul cu cuţit de la metroul Londonez. Familia alertase poliţia cu 3 săptămâni în urmă că agresorul suferea de tulburări mintale

Bărbatul acuzat de rănirea a două persoane cu cuţitul, sâmbătă, la metroul londonez suferea de tulburări mintale, a afirmat familia sa, care alertase poliţia în legătură cu aceste probleme cu trei săptămâni înainte de agresiune, calificată de autorităţi ca teroristă, relatează AFP.

Muhaydin Mire, în vârstă de 29 de ani, a compărut luni pentru prima dată în faţa justiţiei după ce a fost inculpat pentru tentativă de omor. El este acuzat că a rănit două persoane, dintre care una grav, la intrarea în staţia de metrou Leytonstone, în apropierea căreia locuia. Martorii susţin că l-au auzit strigând: 'Asta este pentru Siria'.

Într-o declaraţie pentru postul Channel 4, fratele său Mohamed a afirmat că Muhaydin a fost internat timp de 3 luni în 2007 din cauza unor crize de paranoia, provocate probabil de consumul de canabis.

La ieşirea din spital, 'se simţea puţin mai bine', după care problemele au reapărut în august, când a început 'să vorbească bizar, confuz, să povestească vrute şi nevrute'. 'Putea să vorbească toată noaptea despre demoni şi lucruri pe care zicea că le vede', afirmă fratele său, în vârstă de 32 de ani.

Îngrijorată, familia s-a adresat poliţiei. Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a confirmat, de altfel, că 'poliţia a fost contactată de un membru al familiei cu circa trei săptămâni înainte de incidentul de sâmbătă'. 'Nu s-a făcut referire la vreo radicalizare. Discuţia a privit integral probleme legate de sănătate, iar familia a fost orientată, aşa cum se procedează, spre serviciile de sănătate', a mai spus purtătorul de cuvânt.

După cum povesteşte Mohamed, împreună cu mama sa, aflată în Somalia, au considerat preferabil ca Muhaydin să plece din ţară. 'Hotărâsem să-i rezerv bilete de avion pentru duminică (a doua zi după agresiune n.r.) El a fost de acord. Cred că voia să plece', susţine Mohamed.

Fratele agresorului a vorbit şi despre copilăria acestuia, sosit în Anglia pe când avea 12 ani. 'Era un copil fericit, îi plăcea să joace fotbal, era fan al lui Manchester United. Voia să devină inginer în IT, era foarte inteligent', a declarat Mohamed pentru The Times.

Muhaydin Mire, provenit dintr-o familie cu 7 copii, a crescut în casa unchiului său din Londra după moartea tatălui său în 2008, scrie şi The Sun.

×