x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul rusesc cu rachete balistice asupra Kievului a făcut victime

Atacul rusesc cu rachete balistice asupra Kievului a făcut victime

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   10:00
Atacul rusesc cu rachete balistice asupra Kievului a făcut victime
Sursa foto: Hepta

Ucraina a doborât luni rachete lansate de Rusia într-un atac asupra Kievului, cel puțin patru persoane fiind rănite de resturile care au căzut în mai multe cartiere ale capitalei, au anunțat oficiali.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus opt rachete balistice lansate de Rusia în jurul orei 4 dimineața asupra Kievului, au declarat forțele aeriene ucrainene pe Telegram, conform Reuters.

Reuters nu a putut verifica în mod independent detalii despre armele aeriene desfășurate de Rusia, deși martorii au auzit mai multe explozii în Kiev în jurul acelei ore.

Rusia nu a comentat aceste atacuri.

Patru persoane au fost rănite în districtul Darnitskyi din sud-estul Kievului, a declarat primarul capitalei, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost rănit de schije la picioare, în timp ce trei femei au suferit reacții acute la stres.

Serviciile de urgență trimise în cartierul Holosiivskyi din sud-vestul țării au stins rapid un incendiu declanșat când o parte dintr-o rachetă a căzut pe acoperișul unei clădiri rezidențiale, a adăugat Klitschko.

În cele aproape 22 de luni de război, numeroasele atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei au folosit în principal drone de atac Shahed sau rachete de croazieră de fabricație iraniană, care sunt propulsate de motoare cu reacție și pot fi lansate de la sol, din aer sau de pe mare și zboară la altitudine joasă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac rachete kiev