x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat in Liban

Atentat in Liban

de Ana Ilie    |    13 Iul 2005   •   00:00
Atentat in Liban

Cel putin doua persoane au fost ucise intr-un sangeros atentat ce a avut loc ieri in capitala Libanului, Beirut, care l-a vizat pe ministrul pro-sirian al Apararii, Elias Murr. Oficialul libanez a fost ranit in atac, impreuna cu alte noua persoane, potrivit unui bilant preliminar al atentatului.

MASINA-CAPCANA. Potrivit martorilor, a fost vorba despre o masina-capcana, care a explodat la ora locala 10:15, la trecerea convoiului ministrului Apararii, ce se indrepta spre domiciliul sau. Deflagratia a fost atat de puternica, incat zgomotul infernal s-a auzit pe o raza de cativa kilometri, pana in centrul capitalei, si a produs un crater de doi metri in diametru si 1,5 in adancime. Atentatul a fost comis in apropiere de Antalias, localitate de la periferia crestina a Beirutului, situata la circa zece kilometri de capitala. Mai mult, serviciile Apararii civile au declarat ca explozia a avut loc in apropierea unei scoli din Antalias si ar fi fost produsa cu ajutorul a 40 de kilograme de TNT.

Aflat primul la fata locului, canalul arab de televiziune Al-Jazeera a difuzat imagini infatisand mai multe persoane pline de sange care erau scoase dintr-un autovehicul si evacuate pe targi. In apropiere, doua masini erau in flacari, iar altele erau deja in stadiul de carcase din care mai iesea doar fum. In mijlocul ramasitelor innegrite parea sa se intrezareasca un cadavru, potrivit imaginilor difuzate de Al-Jazeera. Murr isi conducea singur autovehiculul, si imediat dupa explozie a coborat si a cerut unui automobilist in trecere sa il conduca la un spital din apropiere. "Starea sa este buna", potrivit declaratiei unui responsabil al centrului medical Serhal. De pe patul de spital, ministrul a dorit sa "dea asigurari libanezilor si partizanilor" sai. "Slava Domnului, sunt in stare buna... Trebuie sa facem fata situatiei, pentru ca tara trece printr-o perioada dificila", a spus Murr.

SIR DE ASASINATE. De la asasinarea lui Hariri, in luna februarie, si de la retragerea trupelor siriene din Liban, in aprilie, doua personalitati libaneze au fost asasinate in atentate cu masina-capcana - jurnalistul franco-libanez de opozitie Samir Kassir si fostul lider al Partidului Comunist libanez, Georges Hawi, ambii ucisi in cursul lunii iunie.

×
Subiecte în articol: externe