x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Bagdad

Atentat la Bagdad

18 Iun 2004   •   00:00

EXTERNE

Dupa o serie de atentate impotriva fortelor americane si aliate, insurgentii au lansat ieri un atac asupra unui centru de recrutare al Armatei irakiene din Bagdad.
ANCA ALDEA

Scene de groaza la Bagdad. In noaptea de miercuri spre joi, o serie de explozii au fost auzite in diferite locatii. Una dintre ele s-a inregistrat la un centru de recrutare al Armatei irakiene, unde zeci de someri sau membri ai fostelor forte militare asteptau sa se inroleze. Dintr-o data o masina aflata in fata cladirii a explodat, impartind in toate directiile bucati de cadavre, fiare contorsionate, placi de beton. Oameni disperati, sirene declansate, fum si praf.

BILANT PROVIZORIU. Cel putin 35 de persoane au fost ucise si 130 ranite. Medicii spitalelor unde au fost adusi ranitii au declarat ieri agentiilor de presa ca numarul victimelor ar putea fi mult mai mare, pentru ca centrul de recrutare se afla intr-o zona foarte aglomerata, in apropierea aeroportului Muthanna si a unei baze americane.

CU MAINILE LEGATE DE VOLAN. Un muncitor irakian, care astepta in fata centrului, a vazut “un barbat ciudat, imbracat in tinuta traditionala de culoare alba, asemeni celei purtate de fundamentalisti, cu barba lunga“. “Acesta s-a asezat la coada si ne-a masurat pe unii dintre noi de sus in jos si a plecat cu putin timp inainte de explozie.“ Un politist aflat in imediata apropiere a deflagratiei a declarat ca la bordul masinii-capcana “captusita“ cu explozibil se afla un barbat, care avea mainile prinse de volan. Marturia sa ar putea fi veridica, pentru ca este interzisa parcarea in fata unui centru de recrutare. Atentatul poarta marca gruparii conduse de iordanianul al-Zarqaui, pe care Washingtonul il considera ca avand legaturi cu reteaua lui ben Laden.

×
Subiecte în articol: externe