x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Londra: Poliţia a făcut noi arestări

Atentat la Londra: Poliţia a făcut noi arestări

05 Iun 2017   •   09:40
Atentat la Londra: Poliţia a făcut noi arestări

Poliţia britanică a reţinut "câteva persoane" după ce a făcut percheziţii la două adrese, la primele ore ale dimineţii de luni, în estul Londrei, în cadrul anchetei declanşate după atentatul de sâmbătă din capitala Regatului Unit, soldat cu şapte morţi şi circa 50 de răniţi, informează Reuters şi DPA, citând un comunicat al poliţiei.

Potrivit locuitorilor din cartierele Barking şi Newham, s-au făcut auzite bubuituri puternice şi focuri de armă.

Premierul Theresa May urmează să prezideze în cursul zilei de luni o şedinţă de urgenţă a comitetului guvernamental de securitate pentru a discuta despre răspunsul autorităţilor la atentatul terorist de sâmbătă, survenit cu câteva zile înaintea alegerilor legislative anticipate de joi.

Duminică, poliţia britanică a anunţat că 12 persoane au fost arestate în Barking şi un bărbat de 55 de ani a fost eliberat după atacul revendicat de gruparea radicală Statul Islamic.

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulţime de pietoni în zona Podului Londrei, după care au ieşit din vehicul şi au atacat trecătorii cu cuţite, înainte de fi ucişi de poliţie. A fost al treilea atac care a lovit Marea Britanie în mai puţin de trei luni. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: atac londra