x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Manchester: Poliţia reînnoieşte apelul către martori şi publică noi fotografii cu Salman Abedi

Atentat la Manchester: Poliţia reînnoieşte apelul către martori şi publică noi fotografii cu Salman Abedi

03 Iun 2017   •   10:02
Atentat la Manchester: Poliţia reînnoieşte apelul către martori şi publică noi fotografii cu Salman Abedi

Noi fotografii ale autorului atentatului de la Manchester au fost făcute publice joi de către poliţia din Marea Britanie, care a asigurat că face "progrese semnificative" în cadrul anchetei şi a lansat un nou apel la martori, transmite AFP. 

Într-un comunicat de presă, anchetatorii au anunţat că Salman Abedi "a părăsit Marea Britanie la 15 mai şi a revenit în ţară la 18 mai". Potrivit unei surse apropiate familiei lui Abedi, citată de AFP, teroristul kamikaze s-a deplasat în Libia cu câteva zile înainte de atac, în timp ce poliţia germană a anunţat că individul a făcut escală la Dusseldorf în acel interval de timp. 

"El a cumpărat componente ale bombei după revenirea" în Marea Britanie, a declarat Russ Jackson, unul dintre reprezentanţii poliţiei din Manchester. Dar poliţia vrea să stabilească dacă Abedi "dispunea de anumite elemente ale bombei înainte de a părăsi ţara". 

Ancheta vizează în special cartierul Rusholme, în sud-estul oraşului Manchester, unde vineri, 26 mai, a fost arestat un bărbat. "Esre vital să înţelegem de ce Abedi s-a dus acolo şi cu cine a vorbit în ultimele zile înaintea atacului", a explicat Jackson. 

Salman Abedi, un britanic de origine libiană născut în 1994, s-a aruncat în aer la ieşirea de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande, la 22 mai. Atacul, soldat cu 22 de morţi şi 116 răniţi şi revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, este cel mai grav din Marea Britanie după atacurile din mijloacele de transport londoneze, în 2005, soldate cu 52 de morţi. AGERPRES

×