x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentate la Bruxelles. Angela Merkel, hotărâtă să învingă terorismul

Atentate la Bruxelles. Angela Merkel, hotărâtă să învingă terorismul

22 Mar 2016   •   20:40

Cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat îngrozită de atentatele de marţi de la Bruxelles, însă hotărâtă să învingă terorismul, informează AFP.

'Oroarea este la fel de nemărginită ca şi hotărârea de a învinge terorismul' după aceste atentate, a declarat Merkel la Berlin, în faţa presei.

'Asasinii de la Bruxelles sunt terorişti care nu au nicio consideraţie pentru regulile umanităţii', a mai spus cancelarul federal, potrivit căreia autorii acestor atentate sunt 'duşmani ai tuturor valorilor umanităţii'.

Cei 28 de şefi de stat şi de guvern din UE au denunţat într-un comunicat comun un atac 'împotriva societăţii deschise şi democratice' a Europei. Atentatele care au lovit marţi Bruxellesul au vizat, dincolo de Belgia, valorile democratice ale Europei, capitala belgiană, unde se află sediile UE şi NATO, fiind simbolul acestor valori, au subliniat numeroşi lideri europeni.

Cel puţin 34 de persoane au murit şi sute de alte persoane au fost rănite în atentatele teroriste care au avut loc marţi pe aeroportul Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek, din apropierea instituţiilor europene.

Statul Islamic a revendicat aceste atacuri, a transmis o agenţie de presă afiliată grupării jihadiste.

Sursa: Agerpres

×