x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenție unde călătoriți ! Controale medicale în Turkmenistan și posibilitatea reținerii în carantină

Atenție unde călătoriți ! Controale medicale în Turkmenistan și posibilitatea reținerii în carantină

17 Feb 2020   •   15:37
Atenție unde călătoriți ! Controale medicale în Turkmenistan și posibilitatea reținerii în carantină

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale din Turkmenistan, până la 31 martie vor fi efectuate controale medicale suplimentare în toate punctele de trecere a frontierei tuturor cetăţenilor străini care prezintă simptome de infecţii respiratorii, în special celor care se deplasează în Turkmenistan din state pe teritoriul cărora au fost depistate persoane infectate cu noul coronavirus - COVID-19.

În funcţie de controalele medicale suplimentare, persoanele respective pot fi introduse în zone de carantină, în clinici medicale de boli infecţioase, pe perioade cuprinse între două şi şapte zile, precizează MAE..

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la AshgaCbat: +99312347655 şi +99312347633, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Turkmenistan: +99361055881, respectiv telefonul de permanenţă: +99362055478.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://ashgabat.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie atât aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, cât şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turkmenistan carantina