x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au început demersurile pentru anexarea regiunii Herson la Federația Rusă

Au început demersurile pentru anexarea regiunii Herson la Federația Rusă

18 Mai 2022   •   15:55
Au început demersurile pentru anexarea regiunii Herson la Federația Rusă
Sursa foto: Hepta

Regiunea Herson va avea "un loc demn în familia noastră rusă", după cum a afirmat vicepremierul Marat Husnullin în timpul vizitei din zona aflată în sudul Ucrainei și ocupată de Federația Rusă, în urma invaziei din 24 februarie, screi dpa.

"Herson are o mare perspectivă. Îi aşteptăm pe toţi, îi invităm să coopereze, nu trebuie să vă fie frică, vom trăi şi lucra împreună mai departe. Viaţa în Herson este relativ paşnică la ora actuală şi sunt puţine distrugeri. Guvernul de la Moscova a alocat fonduri pentru reconstrucţia şi reparaţia drumurilor şi podurilor, iar pe linia Ministerului Agriculturii vor fi oferite agricultorilor âtoate măsurile de sprijin aflate la dispoziţia Rusiei", spune oficialul rus. 

Și Andrei Turciak, secretarul Consiliului general al Rusiei Unite, partidul președintelui Vladimir Putin, a spus anterior că "Rusia este aici pentru totdeauna".

Totodată, de la 1 mai a fost introdusă rubla ca monedă oficială și se intenționează eliberarea de pașapoarte rusești locuitorilor. 

Și noua administrație a lansat un apel către autoritățile de la Moscova pentru a integra Hersonul în Federația Rusă. Adjunctul şefului regiunii, Kirill Stremousov, a afirmat că nu va exista niciun referendum, nici o tentativă de a-și problama independența, motivând că o astfel de procedură nu are rost întrucât referendumul din peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, nu a fost recunoscută internațional. 

Regiunea Herson este situată pe malul drept al Niprului până la gura de vărsare a fluviului în Marea Neagră.

×
Subiecte în articol: Herson Rusia