x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Audi va desființa 9.500 de locuri de muncă în Germania

Audi va desființa 9.500 de locuri de muncă în Germania

26 Noi 2019   •   16:02
Audi va desființa 9.500 de locuri de muncă în Germania

Constructorul german de automobile Audi, divizie a grupului Volkswagen AG, şi-a anunţat intenţia de a desființa 9.500 de locuri de muncă în Germania până în anul 2025, în cadrul unui program de restructurare care să îi vor permite să realizeze economii de peste şase miliarde euro în următorul deceniu.

Audi a precizat că reducerile de posturi se vor face prin neînlocuirea angajaţilor care vor ieşi la pensie. Restul celor aproximativ 50.000 de angajaţi din Germania vor avea locurile de muncă garantate până la finele lui 2029. În plus, Audi va înfiinţa 2.000 de noi posturi în domenii care au legătură cu mobilitatea electrică şi autovehiculele conectate.

"Economiile rezultate de aproximativ şase miliarde euro vor permite o marjă de profit operaţional între 9 și 11% şi vor fi investite în proiecte de viitor, precum electrificarea şi digitalizarea", a precizat Audi în comunicatul de presă.

În prezent, compania are aproximativ 90.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 60.000 în Germania.

Restructurarea personalului este menită să ajute constructorul auto să recupereze terenul pierdut în faţa rivalilor Mercedes-Benz şi BMW AG. Grupul mamă Volkswagen AG a decis că, începând din 2020, postul de director general la Audi va fi ocupat de Markus Duesmann, un fost director de la BMW, în ideea de a pune capăt scandalului manipulării emisiilor poluante, care a culminat cu arestarea fostului CEO, Rupert Stadler, şi o amendă de 800 milioane euro.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: audi