x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Audienţă la preşedintele Iranului, pe capota maşinii. Vezi imagini care au scăpat cenzurii IT a Teheranului

Audienţă la preşedintele Iranului, pe capota maşinii. Vezi imagini care au scăpat cenzurii IT a Teheranului

18 Apr 2012   •   11:47
Audienţă la preşedintele Iranului, pe capota maşinii. Vezi imagini care au scăpat cenzurii IT a Teheranului

Chiar daca accesul la numeroase site-uri foarte populare, precum Facebook, Twitter si Youtube, este blocat in Iran, un filmulet in care un pensionar striga la presedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost postat online, scrie Daily Mail.

In timp ce presedintele iranian se plimba cu masina prin Bandar-Abbas, un barbat s-a apropiat de el si i-a spus ca este pensionar si ca ii este foame. Ahmadinejad l-a ignorat si a continuat sa salute multimea, avand pe fata un ranjet. Mahmoud Ahmadinejad a spus de nenumarate ori ca tara sa nu se confrunta cu lipsa de alimente.

Dupa ce pensionarul a fost indepartat, o femeie s-a urcat pe masina si a inceput sa-i tina o prelegere presedintelui.

Controlul fluxului de informatii pe Internet este o preocupare majora pentru Iran, unde circa 36 de milioane de persoane sunt abonate, dintr-o populatie de 75 de milioane.

La inceputul lui 2011, Iranul a infiintat o unitate specializata a politiei pentru a lupta impotriva criminalitatii cibernetice in special pe retelele de socializare, foarte utilizate de opozitie si disidenti.

Internetul a jucat un rol major in valul de proteste antiguvernamentale care au afectat Iranul dupa realegerea contestata a presedintelui Mahmoud Ahmadinejad in 2009.

Teheranul blocheaza de asemenea majoritatea site-urilor straine, acuzand presa occidentala ca participa la un complot vizand Republica islamica, pus la cale de Statele Unite, Israel si Europa, in frunte cu Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: internet iran foamete mahmoud ahmadinejad