x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia a decis să oprească vaccinarea cu AstraZeneca pentru persoanele sub 50 de ani

Australia a decis să oprească vaccinarea cu AstraZeneca pentru persoanele sub 50 de ani

08 Apr 2021   •   16:01
Australia a decis să oprească vaccinarea cu AstraZeneca pentru persoanele sub 50 de ani
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Australia a anunțat, joi, că a decis să suspende administrarea vaccinului anti-COVID produs de AstraZeneca pentru populația sub 50 de ani.

Premierul Scott Morrison a declarat că serul AstraZeneca nu mai trebuie administrat persoanelor sub 50 de ani, cu excepția cazului în care acestea au primit deja o primă doză, fără a avea efecte secundare.

Anunțul a fost făcut după prezentarea rapoartelor EMA privind legătura dintre administrarea vaccinului AstraZeneca și formarea, desi rar, de cheaguri de sânge.

„Am luat măsurile de precauţie necesare pe baza celor mai bune sfaturi medicale posibile", a precizat prim-ministrul, căruia Comitetul consultativ medical australian i-a recomandat să urmeze exemplul ţărilor, în special europene, care au decis deja să limiteze utilizarea serului AstraZeneca.

„Aş dori să reiterez faptul că încurajăm puternic persoanele în vârstă de 50 de ani şi peste să se vaccineze cu AstraZeneca, deoarece este un vaccin foarte eficace în prevenirea complicaţiilor grave ale COVID-19", a declarat Brendan Murphy, secretar în Departamentul Sănătăţii şi unul dintre principalii consilieri ai guvernului.

×
Subiecte în articol: australia AstraZeneca