x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia: Un tânăr a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru planificarea unui atac terorist

Australia: Un tânăr a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru planificarea unui atac terorist

05 Sep 2016   •   10:58
Australia: Un tânăr a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru planificarea unui atac terorist

Un tânăr australian care a planificat un atac terorist care presupunea decapitarea unui poliţist şi ataşarea de explozibili pe un cangur cu ocazia marcării Zilei Anzac (25 aprilie, când sunt comemoraţi toţi militarii australieni şi neo-zeelandezi căzuţi în războaie sau misiuni de menţinere a păcii) anul trecut a fost condamnat luni la zece ani de închisoare, transmite Reuters.

Sevdet Ramadan Besim (19 de ani) intenţiona să atace poliţia australiană cu ocazia paradei de la Melbourne din 25 aprilie 2015, dar planul său a fost descoperit atunci când poliţia britanică a găsit mesaje telefonice între Besim şi un băiat de 15 ani din Marea Britanie.

Judecătorul Michael Croucher, de la Curtea Supremă de Justiţie a statului australian Victoria, a afirmat că decizia lui Besim de a pleda vinovat a fost un factor major în hotărârea ca el să primească o pedeapsă de 10 ani de închisoare, în loc de 15 ani de închisoare.

Australia, un aliat al SUA în campania antiteroristă, a sporit măsuri de securitate începând din 2014, după mai multe incidente cu caracter terorist.

Circa 100 de persoane au părăsit Australia cu destinaţia Siria pentru a lupta alături de membrii grupării jihadiste Stat Islamic, a anunţat Ministerul pentru Imigraţie australian.

Ziua Anzac (acronim de la Australian and New Zealand Army Corps) a fost instituită în semn de omagiu pentru militarii australieni şi neo-zeelandezi căzuţi în Primul Război Mondial în sângeroasa bătălie de la Gallipoli contra trupelor Imperiului Otoman. Ulterior, s-a decis ca în Ziua Anzac să fie omagiaţi toţi militarii australieni şi neo-zeelandezi decedaţi în teatrele de război.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: australian radicalizat