x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria trece la următoarea etapă de ridicare a restricțiilor

Austria trece la următoarea etapă de ridicare a restricțiilor

28 Apr 2020   •   15:41
Austria trece la următoarea etapă de ridicare a restricțiilor
Sursa foto: Victor Stroe

Autoritățile austriece continuă planul de ridicare a restricțiilor, trecând la următoarea etapă de la 1 mai. Vor fi premise grupurile de până la 10 persoane. Acestea avertizează că se vor opri în cazul în care cazurile de infecții cu coronavirus vor începe să crească, transmite dpa. 

Ministrul austriac al sănătăţii, Rudolf Anschober, a precizat că, la sfârşitul acestei săptămâni, expiră restricţiile privind deplasările. Acestea care vor fi înlocuite cu păstrarea în spaţiul public a unei distanţe de cel puţin un metru faţă de celelalte persoane, cu excepţia transportului public, unde va fi obligatorie purtarea măştii.

De la jumătatea lunii martie, în Austria părăsirea domiciliului este permisă pentru activităţile esenţiale, precum mersul la serviciu, cumpărături sau pentru plimbări scurte.

Guvernul a anunţat deschiderea hotelurilor şi a bazinelor de înot la sfârşitul lunii mai, întrucât turismul asigură 6% din PIB-ul Austriei şi a fost puternic afectat. În timp ce Austria a anunțat că germanii vor fi bineveniţi, autoritățile de la Brelin i-a îndemnat pe cetăţenii să-şi petreacă vacanţele în ţară.

Ministrul austriac al sănătăţii a precizat că ridicarea restricţiilor va fi monitorizată constant. ''Oricând putem apăsa butonul stop'', a spus el.

Austria este una dintre ţările europene care au reuşit cel mai bine să pună sub control epidemia cu noul coronavirus, scăderea constantă a numărului noilor cazuri permiţându-i să adopte o serie de decizii de relaxare a măsurilor de izolare.

Săptămâna trecută au fost redeschise magazinele mici, sub 400 mp.  

Centrele de grădinărit, celelalte magazine şi saloanele de înfrumuseţare își vor relua activitatea pe 1 mai, iar de la jumătatea lunii mai vor fi redeschise şi spaţiile culturale, bibliotecile, librăriile, muzeele, barurile şi restaurantele şi se vor relua serviciile religioase.

Numărul persoanelor în supermarketuri va continua să fie limitat, orice adunare publică este interzisă, inclusiv evenimentele sportive şi culturale. Evenimentele la care se adună multă lume rămân interzise până la 31 august.

×
Subiecte în articol: austria ridicare restrictii