x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile de la Moscova au stabilit data limită de finalizare a reparațiilor la Podul Kerci

Autoritățile de la Moscova au stabilit data limită de finalizare a reparațiilor la Podul Kerci

14 Oct 2022   •   14:03
Autoritățile de la Moscova au stabilit data limită de finalizare a reparațiilor la Podul Kerci
Sursa foto: Hepta

Executivul de la Moscova a decis ca repararea Podului Kerci să fie finalizată până la 1 iulie 2023, după ce a fost parțial avariat după explozia unui camion, săptămâna trecută, scrie AFP.

 

"Data limită pentru finalizarea contractelor de stat pentru executarea lucrărilor de reparații la pod este 1 iulie 2023", ise arată într-un ordin semnat de premierul Mihail Mişustin.

Podul Kerci leagă Peninsula Crimeea de Rusia Continentală iar incidentul este considerat de autoritățile ruse un atac terorist al forțelor ucrainene. Acesta este important și pentru aprovizionarea trupelor ruse dislocate în Ucraina. 

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a calificat explozia drept un "atac terorist", organizat de serviciile de informaţii ale armatei ucrainene, un agent coordonând tranzitul încărcăturii explozibile prin mai multe ţări înainte de a ajunge pe pod. Opt persoane au fost arestate, 5 ruși, 3 ucraineni și un armean. 

Ca represalii, forțele ruse au lansat atacuri puternice cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina, afectând infrastructura energetică. 

Circulaţia rutieră şi feroviară a fost reluată parţial ăe podul Crimeei.

×
Subiecte în articol: Rusia Podul Kerci