x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile din Boston sporesc prezența poliției în metropolă, înainte de maraton

Autoritățile din Boston sporesc prezența poliției în metropolă, înainte de maraton

13 Apr 2022   •   10:20
Autoritățile din Boston sporesc prezența poliției în metropolă, înainte de maraton
Sursa foto: Sursa: Hepta

Oficialii din Boston vor crește numărul de polițiști înainte de maraton, după un atac armat într-o stație de metrou din New York, dar au subliniat că nu există nicio amenințare cunoscută la adresa cursei și și-au exprimat încrederea în desfășurarea acesteia în siguranță.

Un bărbat înarmat, care purta o mască, a declanșat o bombă fumigenă și a împușcat 10 persoane într-un vagon de metrou din New York, marți dimineață, au declarat autoritățile. Niciunul dintre răniți nu avea răni care să le pună viața în pericol, au adăugat acestea, iar căutările pentru a-l găsi pe făptaș erau în curs de desfășurare, relatează Reuters.

„Nu se cunoaște nicio amenințare credibilă la adresa maratonului. La fel ca toată lumea, monitorizăm situația din New York", a declarat marți, într-o conferință de presă, superintendentul-șef al poliției din Boston, Gregory Long, adăugând că departamentul său a fost în contact cu omologii din New York și cu FBI.

"Pe termen scurt, vă puteți aștepta să vedeți o prezență sporită a poliției în jurul stațiilor MBTA în următoarele două zile, până la sfârșitul săptămânii. În ceea ce privește ziua de luni, în funcție de informațiile pe care le avem, ne vom ajusta în mod corespunzător activele noastre în jurul maratonului", a spus el.

Securitatea este o preocupare de top pentru autoritățile locale, măsurile sporite fiind instituite după atentatele de la maratonul din Boston din 2013.

Departamentul de poliție din Boston va avea luni ofițeri în uniformă și sub acoperire de-a lungul traseului maratonului și va amplasa camere de luat vederi și puncte de control de-a lungul părții din Boston a cursei pentru a monitoriza mulțimea.

Organizatorii se așteaptă la mulțimi deosebit de mari luni, deoarece maratonul revine la data tradițională a cursei din aprilie, pentru prima dată în ultimii trei ani, după întreruperile legate de pandemie, în timp ce echipa de baseball Boston Red Sox va juca acasă în acea zi.

Președintele Asociației Atletice din Boston (BAA), Tom Grilk, și-a exprimat încrederea în capacitatea autorităților municipale de a proteja evenimentul.

„Suntem beneficiarii recunoscători, noi, cei de la BAA și toți cei implicați în maraton, de munca tuturor agențiilor pe care le vedeți reprezentate aici și a multor altora. Așadar, îngrijorat? Nu sunt îngrijorat în mod neobișnuit", a declarat el la aceeași conferință de presă.

„Alertați, vigilenți în toate modurile posibile. Dar știind că această vigilență este în mâinile tuturor oamenilor potriviți, suntem foarte confortabili pentru a continua."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: maraton boston