x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile din Catania au anunţat că nu mai au unde să înmormânteze imigranţii morţi pe mare

Autorităţile din Catania au anunţat că nu mai au unde să înmormânteze imigranţii morţi pe mare

21 Aug 2015   •   16:37
Autorităţile din Catania au anunţat că nu mai au unde să înmormânteze imigranţii morţi pe mare

Autorităţile locale din oraşul italian Catania au anunţat vineri că nu mai au locuri în cimitire pentru a-i înmormânta pe imigranţii clandestini recuperaţi morţi din apele Mării Mediterane, transmite agenţia EFE.

Într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, viceprimarul din Catania a declarat că la ora actuală există 65 de trupuri neînsufleţite care nu pot fi îngropate, pentru că locurile din cimitire sunt epuizate, singurele rămase libere fiind în proprietatea localnicilor.

Din cele 65 de cadavre, 45 sunt ale unor refugiaţi morţi în urma naufragiului din luna aprilie, când un trauler s-a scufundat, provocând decesul a peste 800 de persoane. Viceprimarul a mai precizat că, în ultimii doi ani şi jumătate, în cimitirele din Catania au fost înmormântaţi peste o sută de refugiaţi.

Însă nu doar cimitirele din Italia sunt depăşite, ci şi centrele de primire a refugiaţilor. Ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a anunţat luna trecută crearea a încă 10.000 de locuri în taberele de refugiaţi, acestea adăugându-se celor 86.000 deja existente în cele 456 de centre de primire de pe tot cuprinsul ţării, cele mai multe fiind în partea de sud.

Ministrul Alfano a subliniat că presiunea migratorie nu va scădea atât timp cât nu se va stabiliza situaţia în Libia, unde starea de anarhie a lăsat frontierele nesupravegheate, astfel că imigranţii ilegali din Africa pot să traverseze această ţară şi să se îmbarce apoi în ambarcaţiuni puse la dispoziţie de traficanţi pentru a ajunge în Europa.

×