x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile germane au evacuat în jur de 12.000 de oameni pentru a dezamorsa o bombă din Al Doilea Război Mondial

Autorităţile germane au evacuat în jur de 12.000 de oameni pentru a dezamorsa o bombă din Al Doilea Război Mondial

30 Iun 2016   •   14:11
Autorităţile germane au evacuat în jur de 12.000 de oameni pentru a dezamorsa o bombă din Al Doilea Război Mondial

Autorităţile germane au anunţat că au evacuat joi circa 12.000 de oameni din oraşul Oranienburg (landul Brandenburg, est), pentru a dezamorsa o bombă neexplodată de 250 de kilograme ce fusese lansată de forţele militare americane în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează agenţia de presă DPA.

Oraşul Oranienburg a fost intens bombardat de forţele aliate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în condiţiile în care aici se aflau fabrici de arme. Aceasta este a 195-a bombă care a fost găsită în Oranienburg de la prăbuşirea Zidului Berlinului în 1989.

Evacuarea acestui oraş situat la nord de Berlin, unde s-a aflat lagărul de concentrare Sachsenhausen, a început la orele locale 08:00 (06:00 GMT) şi este aşteptat să dureze până la mijlocul zilei.

Un spital, un azil de bătrâni, şapte grădiniţe şi creşe, cinci şcoli şi două gări pentru trenuri locale şi regionale erau localizate pe o rază de un kilometru distanţă faţă de bomba nedetonată.

Brigada de genişti suspectează existenţa în această zonă a altor trei bombe neexplodate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bomba din al doilea razboi mondial