x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autostradă închisă după ce milioane de albine au scăpat din camionul care le transporta

Autostradă închisă după ce milioane de albine au scăpat din camionul care le transporta

25 Oct 2011   •   15:46
Autostradă închisă după ce milioane de albine au scăpat din camionul care le transporta

Un camion care transporta 450 de stupi, continand fiecare aproximativ 45.000 de albine (in total in jur de 20 de milioane) s-a rasturnat pe o autostrada din statul american Utah.

Autostrada a fost inchisa pentru cateva ore, de teama ca albinele, care s-au imprastiat peste tot, sa nu devina agresive.

"Soferul a pierdut controlul camionului, a lovit o bariera de beton si s-a rasturnat. Bineinteles, acum avem albine peste tot", a declarat Todd Johnson, de la politia autostrazii Utah.

Norocul a fost ca accidentul a avut loc in timpul noptii, cand era destul de frig, astfel incat albinele nu s-au dovedit a fi foarte furioase si nici nu au zburat prea departe de stupii rasturnati. Chiar si asa, insa, soferul camionului si agentii de politie care au intervenit au suferit numeroase intepaturi. Vietile lor nu sunt insa puse in pericol.

Politia a solicitat ajutorul apicultorilor din zona, care si-au petrecut noaptea momind si adunand albinele.

"Ne-am adus echipamentele, am incarcat albinele in portbagaje si camionete si le-am dus cat mai departe de oras", a declarat apicultorul Melvin Taylor din orasul Santa Clara, in dreptul caruia a avut loc accidentul.

"Am incercat sa le mutam cat mai departe de oras pentru ca, atunci cand s-ar fi dezmortit dimineata, ar fi devenit foarte furioase", a spus Taylor, adaugand ca albinele care nu au fost recuperate au pierit cel mai probabil in timpul accidentului sau in timpul operatiunilor de curatire a zonei.

×
Subiecte în articol: apicultura albine evadate stupi de albine