x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertizare de călătorie în Mexic din cauza cartelurilor de droguri

Avertizare de călătorie în Mexic din cauza cartelurilor de droguri

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2023   •   19:40
Avertizare de călătorie în Mexic din cauza cartelurilor de droguri
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din statul american Texas au sfătuit cetățenii americani să nu călătorească în Mexic în timpul vacanței de primăvară, din motive de securitate.

Departamentul de Siguranță Publică din Texas (DPS) a anunțat că violența cartelurilor de droguri reprezintă o amenințare semnificativă pentru oricine traversează Mexicul. Avertizarea apare în condițiile în care patru americani au fost răpiți la scurt timp după ce au trecut granița săptămâna trecută. Doi dintre ei au fost uciși, iar ceilalți doi au fost eliberați.

Alte trei femei din SUA care au mers în Mexic pentru a vinde haine la o piață sunt date dispărute de mai bine de două săptămâni.

„Violența cartelurilor de droguri și alte activități criminale reprezintă o amenințare semnificativă pentru siguranța tuturor celor care trec în Mexic în acest moment. Pe baza naturii volatile a activității cartelurilor și a violenței pe care o vedem acolo, îndemnăm persoanele să evite călătoriile în Mexic în acest moment", a declarat directorul DPS, Steven McCraw, potrivit BBC.

Incidentele din ultima perioadă ar putea înrăutăți relațiile dintre SUA și Mexic. Un senator republican a cerut administrației președintelui Joe Biden să permită desfășurarea de trupe americane la graniță pentru a lupta împotriva cartelurilor.

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a calificat propunerile drept „arogante".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avertizare calatorie mexic