x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aviaţia rusă a bombardat un spital în Siria. Cel puţin 13 persoane au murit - Actualizare

Aviaţia rusă a bombardat un spital în Siria. Cel puţin 13 persoane au murit - Actualizare

21 Oct 2015   •   19:47
Aviaţia rusă a bombardat un spital în Siria. Cel puţin 13 persoane au murit - Actualizare
Sursa foto: Unknown

Cel puțin 13 de persoane au fost ucise într-un raid al aviației ruse care a lovit un spital de campanie din nord-vestul Siriei, a anunțat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

'13 persoane au fost ucise într-un raid al aviației ruse care a lovit marți un spital de campanie din localitatea Sarmine, printre persoanele ucise numărându-se și un kinetoterapeut, un gardian și un membru al apărării civile', a precizat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o rețea largă de surse pe întreg teritoriul Siriei. Situată în provincia Idleb, clinica a fost 'deteriorată considerabil' de loviturile aeriene, a confirmat un angajat al Syrian-American Medical Society (SAMS), care administrează spitalul de campanie.

'Ieri (marți), o structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informații de pe teren, am pierdut doi angajați ai spitalului, un kinetoterapeut și un infirmier', a afirmat angajatul sub rezerva anonimatului, care nu a precizat dacă loviturile au fost lansate de avioane rusești.

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că a lansat raiduri asupra Sarmine, însă nu a menționat și dacă spitalul a fost atins.

Aviația rusă a efectuat, de la începutul intervenției militare în Siria pe 30 septembrie, peste 500 de raiduri în care au fost ucise peste 370 de persoane, dintre care cel puțin 127 sunt civili, potrivit OSDO.

×