x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion chinez, cu 220 de pasageri la bord, aproape de a fi lovit de obuze ale artileriei nord-coreene

Avion chinez, cu 220 de pasageri la bord, aproape de a fi lovit de obuze ale artileriei nord-coreene

07 Mar 2014   •   13:12
Avion chinez, cu 220 de pasageri la bord, aproape de a fi lovit de obuze ale artileriei nord-coreene

Recente tiruri de artilerie ale armatei nord-coreene au pus în pericol un avion civil de pasageri chinez, care trecea prin spaţiul aerian vizat de aceste acţiuni neanunţate de autorităţile de la Phenian, informează agenţia sud-coreeană Yonhap, citată de Agerpres. 'Am contactat deja autorităţile din Coreea de Nord pentru a le transmite îngrijorarea noastră', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze când a fost întrebat la o conferinţă de presă dacă ţara sa a transmis un protest oficial către Phenian.

După ce a lansat săptămâna trecută mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune înspre Marea Japoniei, armata nord-coreeană a recurs marţi la un baraj de artilerie cu obuze cu rază lungă de acţiune în aceeaşi zonă, într-o nouă demonstraţie de forţă împotriva Coreei de Sud, care desfăşoară în prezent manevre militare comune cu Statele Unite.

Dar autorităţile de la Phenian nu le-au informat pe cele chineze despre tirul de artilerie, astfel că un avion al companiei China Southern Airlines, care decolase de la Tokyo şi avea 220 de pasageri la bord, nu a fost atenţiont să ocolească zona vizată de obuze.

Conform unor surse sud-coreene, aceste obuze, ce pot ajunge la o altitudine de 20.000 de metri, ar fi putut să atingă avionul care se afla la 10.000 de metri şi a trecut prin zona tirului de artilerie la numai cinci minute după ce o salvă de obuze a căzut în apă

×