x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion cu 132 de pasageri, prăbușit intenționat!

Avion cu 132 de pasageri, prăbușit intenționat!

19 Mai 2022   •   07:55
Avion cu 132 de pasageri, prăbușit intenționat!

Datele de zbor indică faptul că cineva din cabina de pilotaj a prăbuşit în mod intenţionat cursa companiei China Eastern, arată evaluările preliminare ale oficialilor americani. În tragedia din 21 martie, din sudul Chinei, şi-au pierdut viaţa toţi cei 132 de pasageri aflaţi la bord.

Avionul Boeing 737-800 zbura la mare altitudine când a coborât brusc, aproape vertical. Datele culese din cutia neagră recuperată din accident sugerează că persoana care se afla la manşă a împins avionul în coborârea fatală, informează The Wall Street Journal. Manevra inexplicabilă a dus la accident, aeronava lovindu-se violent de versantul unui munte la o viteză extrem de mare. 

„Avionul a făcut ceea ce i-a spus să facă cineva din cabina de pilotaj”, a declarat un oficial american, membru al echipei de evaluare. De asemenea, rapoartele autorităţilor chineze, care conduc ancheta, nu au semnalat până acum nicio problemă mecanică sau de control al aparatului de zbor implicat în catastrofă.

Ttuși, autorităţile chineze nu au comunicat public determinările lor oficiale din anchetă, astfel că varianta americană nu este confirmată și de acestea. „Orice speculaţie neoficială poate interfera cu investigarea accidentului şi poate afecta progresul real al industriei globale de transport aerian”, a declarat compania aeriană China Eastern.

Sinucidere cu tot cu avion

Tot în martie, dar cu șapte ani în urmă, o altă știre șoca lumea: copilotul unei curse Germanwings ce zbura de la Barcelona la Dusseldorf s-a încuiat singur în cabina de pilotaj, a înscris avionul pe o traiectorie descendentă și l-a lăsat să se izbească de un munte, în zona Alpilor francezi. Conform presei germane, copilotul exersase manevra în aceeași zi, în cursa spre Barcelona. În tragedie și-au pierdut atunci viața 150 de oameni.

Conform anchetei, copilotul german în vârstă de 27 de ani suferise o depresie severă, pe calculatorul său de acasă descoperindu-se că tânărul căutase pe internet modalități de sinucidere.

 

×