x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion militar turc, bombardat în timp ce paraşuta ajutoare în Libia

Avion militar turc, bombardat în timp ce paraşuta ajutoare în Libia

19 Sep 2011   •   09:29
Avion militar turc, bombardat în timp ce paraşuta ajutoare în Libia

Un avion turc de transport militar a fost vizat sambata de tiruri ale apararii antiaeriene deasupra Libiei, in timp ce parasuta ajutoare umanitare in aceasta tara, relateaza luni agentia de presa semioficiala Anatolia.

Doua avioane turcesti de tip C-130 au parasutat sambata 22 de tone de pachete umanitare in zona orasului libian Bani Walid, ai carui locuitori au nevoie de ajutor urgent. Unul dintre aceste aparate a fost vizat de tiruri de origine necunoscuta, a precizat un jurnalist al agentiei, care se afla la bordul avionului.

Pilotii au efectuat manevre de urgenta pentru a scapa de tiruri, care in final nu au atins aparatul de zbor. Aeronava a revenit ulterior, fara probleme, la baza sa din Turcia, dupa o escala la Benghazi (est) pentru a constata eventuale pagube, anunta AFP, citata de Mediafax.

Autoritatile turce le-au transmis oficialilor din cadrul Consiliului National de Tranzitie (CNT) coordonatele geografice ale locului in care s-a produs incidentul, pentru a stabili daca tirurile proveneau de la trupele loiale colonelului Muammar Kadhafi sau de la combatantii CNT, a precizat la randul sau cotidianul turc Hurriyet.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a efectuat un turneu in tarile "Primaverii arabe" saptamana trecuta si a mers la Tripoli vineri, unde s-a intalnit cu liderii CNT.

Lupte violente au avut loc sambata si duminica intre fortele noilor autoritati libiene si sustinatorii liderului inlaturat de la putere, Muammar Kadhafi, la Bani Walid, unul dintre ultimele bastioane ale combatantilor loiali fostului regim libian.

×