x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avionul Budapesta-Bucureşti, în care se afla şeful CJ Harghita, a aterizat de urgenţă din cauza unor probleme la motor

Avionul Budapesta-Bucureşti, în care se afla şeful CJ Harghita, a aterizat de urgenţă din cauza unor probleme la motor

16 Mar 2016   •   17:20
Avionul Budapesta-Bucureşti, în care se afla şeful CJ Harghita, a aterizat de urgenţă din cauza unor probleme la motor
Sursa foto: Foto: Borboly Csaba / Facebook

Aaeronava Tarom cu care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta şi urma să ajungă la Bucureşti a avut probleme la scurt timp după decolare, când cabina de pasageri s-a umplut de fum, aeronava aterizând de urgenţă, cu un singur motor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, scrie, pe Facebook, că aeronava Tarom, programată să plece de la Budapesta la ora 14.15, a aterizat de urgenţă după ce la scurt timp de la decolare cabina pentru pasageri s-a umplut de fum. Borboly spune că a fost declarată "stare de urgenţă", iar avionul a aterizat cu un singur motor, celălalt defectându-se.

El a mai spus că la aterizarea forţată pe aeroportul din Budapesta erau mobilizaţi pompieri şi echipaje ale Ambulanţei, el postând şi trei fotografii pe reţeaua de socializare.

Borboly Csaba a declarat, miercuri după-amiază, pentru News.ro însoţitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică, să nu se ridice şi să stea liniştiţi pe scaune.

”La câteva minute de la decolare, când avionul depăşise plafonul de nori, interiorul aeronavei s-a umplut cu fum şi apoi am observat că unul dintre motoare nu funcţiona, era oprit. Însoţitoarele de bord ne-au spus să nu intrăm în panică, să nu ne ridicăm, să stăm liniştiţi pe scaune, să ţinem capul aplecat şi să aşteptăm. Echipajul Tarom a aterizat în bune condiţii, nu m-am speriat, au fost profesionişti, iar eu consider, în continuare, că transportul cu avionul este unul dintre cele mai sigure”, a spus şeful CJ Harghita.

El a mai afirmat că a scris un mesaj familiei şi colegilor de la CJ, anunţând că este bine.

”Am scris un mesaj familiei, le-am spus că sunt bine şi de aceea am postat şi pozele pe Facebook. Le-am scris şi un sms colegilor de la CJ şi le-am spus că, dacă reuşim să aterizăm, atunci să mă ajute să găsesc un bilet ca să pot să ajung acasă. (...) Nu m-am speriat, numai că acum, după ce am aterizat, o pălincă de acasă ar fi fost binevenită”, a precizat Borboly Csaba.

El a mai spus că niciun pasager din avion nu a avut probleme.

”Când am aterizat, toţi au sunat familiile şi auzeam cum povesteau această experienţă”, a adăugat Borboly Csaba.

Şeful CJ Harghita a precizat că, după sărbătorirea Zilei de 15 martie, miercuri dimineaţă a plecat de la Bucureşti spre Budapesta, unde avea loc o şedinţă cu teme privind învăţământul profesional, crearea de locuri de muncă şi şanse pentru tineri, incidentul având loc la întoarcere.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: tarom aterizare fortata budapesta