x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bacteria ucigaşă: teste negative pe germenii de la ferma germană aflată în colimator.

Bacteria ucigaşă: teste negative pe germenii de la ferma germană aflată în colimator.

de Marina Constantinoiu    |    06 Iun 2011   •   14:10

Primele teste efectuate asupra germenilor proveniti de la ferma germana banuita de a fi vehiculat bacteria ucigasa E. coli care a omorat 22 de oameni in Europa sunt negative, au anuntat autoritatile sanitare regionale germane, citate de AFP.

“Pentru moment, sursa contaminarii nu a putut fi determinata. Din 40 de esantioane prelevate, 23 de analize au dat rezultate negative', a anuntat Ministerul Agriculturii din Saxonia Inferioara. Continua analizele pe alte 17 esantioane prelevate de la o exploatare bio care produce seminte germinate in Bienenbuttel, un sat de langa Hamburg.

Expertii au examinat atat marfa, cat si apa, sistemul de aerisire sau infrastructura exploatarii agricole, in cautarea bacteriei E.coli enterohemoragice (Eceh).

Ministrul german al Sanatatii, Daniel Bahr, a declarat duminica seara ca exista “indicii clare' potrivit carora aceasta ferma ar fi sursa infectiei. Autoritatile sanitare germane au banuit, intr-o prima faza, castravetii produsi in Spania, care s-au dovedit inofensivi. Aceste acuzatii au provocat, insa, o mini-criza diplomatica intre Berlin si Madrid. Spania a anuntat ca va solicita “ajutoare extraordinare' din partea UE, ca despagubire.

Bilantul epidemiei provocate de bacteria Escherichia coli entero-hemoragica a ajuns la 22 de decese in Europa, dintre care 21 in Germania, potrivit ultimelor cifre date publicitatii duminica de Centrul european pentru prevenirea si controlul maladiilor (ECDC) din Stockholm. In total, au fost inregistrate 1.605 cazuri de contaminare in tarile membre ale Uniunii Europene, iar alte 658 prezinta sindromul hemolitic si uremic (SHU), a precizat ECDC.

Un prim caz de infectare cu bacteria E.coli a fost confirmat in Polonia la o femeie in varsta de 29 de ani, care se intorsese din Germania, au anuntat autoritatile sanitare poloneze.

×