x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bagdadul, lovit în inimă de atentate

Bagdadul, lovit în inimă de atentate

de Sînziana Stancu    |    08 Dec 2009   •   00:00

Cinci atentate cu maşini-capcană ce s-au succedat la intervale de câteva minute au produs moartea a cel puţin 112 persoane şi rănirea a 207.



În cartierul Dora, în partea de sud a Bagdadului, un kamikaze s-a aruncat în aer cu maşina pe care o conducea, în faţa unei patrule de poliţie, ce trecea pe lângă Institutul de Tehnologie, scrie Le Monde. Alte patru atentate asemănătoare au vizat Palatul de Justiţie din cartierul Mansur, Ministerul Muncii, de pe strada Palestina, Ministerul de Interne şi Piaţa Rassafi.

Valul de atentate survine după votul de duminică din Parlamentul irakian, conform căruia noua lege electorală aprobată deschide calea organizării celei de-a doua serii de alegeri legislative după prăbuşirea regimului fostului dictator irakian Saddam Hussein, în 2003. Modalitatea în care s-au produs atentatele de marţi din capitala irakiană se asemănă cu cea prin care au fost comise atacurile din 19 august şi 25 octombrie, la Bagdad, în urma cărora au murit cel puţin 250 de persoane. Presupuşii autori ai atentatelor de marţi sunt reţeaua teroristă Al Qaida şi partizanii fostului regim al lui Saddam Hussein.

×
Subiecte în articol: externe