x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băiețel de 4 ani a supraviețuit 6 zile printre lei. Salvare miraculoasă în Kenya

Un băiețel de 4 ani a supraviețuit 6 zile printre lei. Salvare miraculoasă în Kenya

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2022   •   21:10
Un băiețel de 4 ani a supraviețuit 6 zile printre lei. Salvare miraculoasă în Kenya

Un băiețel de 4 ani a supraviețuit 6 zile de stat printre animale sălbatice, în Parcul Național Tsavo East din Kenya.

Sesizarea dispariției copilului, Ayub, din satul Asa, a venit pe 29 noiembrie. Băiețelul de 4 ani se rătăcise în Parcul Național Tsavo East, cea mai mare rezervație de animale sălbatice din Kenya, în timp ce era la păscut vitele împreună cu frații săi.

Băiețelul a fost găsit în viață la 15 kilometri de casă de către un pilot de la Sheldrick Wildlife Trust, o asociație care se ocupă de protejarea animalelor din parc, relatează Today.

Căutările au început imediat după sesizare, dar din cauza ploii și a dificultății de a-i găsi urmele, au durat 5 zile și 5 nopți. Când speranțele de a-l găsi se stinseseră, după cum a relatat pilotul Roan Carr-Hartley, echipa a observat urmele de pași ale copilului la 15 kilometri de locul în care dispăruse.

"Dis-de-dimineață, am văzut o siluetă mică sub mine, înconjurată de o masă de arbuști și copaci", a povestit Hartley: "Nu-mi venea să-mi cred ochilor, era el: un copilaș înconjurat de o sălbăticie nesfârșită”.

Copilul a fost rehidratat și i s-a pus o perfuzie. Era în stare de șoc, plin de mușcături de țânțari și zgârieturi cauzate de tufișuri, dar în siguranță.

Leii și alte feline cutreieră parcul Tsavo, iar noaptea, hiene agresive.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copil lei Kenya