x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băieţii salvaţi dintr-o peşteră inundată din Thailanda vor fi externaţi joi

Băieţii salvaţi dintr-o peşteră inundată din Thailanda vor fi externaţi joi

14 Iul 2018   •   17:00
Băieţii salvaţi dintr-o peşteră inundată din Thailanda vor fi externaţi joi

Cei doisprezece băieţi dintr-o echipă de fotbal de juniori, şi antrenorul lor, eliberaţi dintr-o peşteră inundată din Thailanda în urma unei dificile misiuni de salvare urmărită de persoane din întreaga lume, vor fi externaţi săptămâna următoare, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii din această ţară, Piyasakol Sakolsatayadorn, citat de agenţiile Reuters şi DPA.

''Vom avea nevoie de cooperarea media în perioada în care băieţii şi familiile lor se reacomodează cu viaţa de zi cu zi'', a declarat reporterilor ministrul Sănătăţii. ''Îi pregătim pentru atenţia pe care o vor primi din partea presei'', a adăugat el.

Oficialul a declarat reporterilor că starea de sănătate a băieţilor s-a îmbunătăţit. După ce au fost scoşi din grotă, unii dintre ei au fost diagnosticaţi cu pneumonie, însă recuperarea lor decurge bine.

Ei vor fi externaţi joi din spitalul din localitatea Chiang Rai din nordul ţării, a precizat ministrul.

Într-o înregistrare video dată publicităţii de Ministerul Sănătăţii Publice se poate observa că băieţii au o stare bună de sănătate. Aceştia le mulţumesc salvatorilor pentru eforturile făcute şi publicului pentru urările de bine primite şi enumeră felurile de mâncare pe care abia aşteaptă să le consume.

În prezent, copiii şi antrenorul lor urmează o dietă strictă după ce unii dintre ei au pierdut din greutate chiar şi cinci kilograme în timpul evenimentului traumatizant prin care au trecut.

Cei doisprezece tineri fotbalişti, cu vârste între 11 şi 16 ani, împreună cu antrenorul lor de 25 de ani, au rămas blocaţi în peştera Tham Luang la 23 iunie, după ce ploile torenţiale au cauzat creşterea bruscă a nivelului apei, iar tunelul de ieşire a devenit inaccesibil.

Ei au fost salvaţi săptămâna trecută în urma unei operaţiuni istovitoare în care au fost implicaţi puşcaşi marini thailandezi, speologi şi scafandri străini care i-au ajutat să străbată pasajele înguste şi inundate.

Cel puţin două filme sunt în pregătire la Hollywood pentru a aduce pe marele ecran povestea salvării celor 12 copii şi a antrenorului lor. Michael Scott, consilierul delegat al casei Pure Flix, a postat marţi un video pe Facebook în care anunţa planuri pentru un viitor film pe această temă. A doua zi după postarea lui Scott, Jon M. Chu, regizor american de origine chineză, a asigurat pe Twitter că vrea să ecranizeze salvarea copiilor din Thailanda pentru a evita ca Hollywoodul să pună mâna pe subiect.AGERPRES

×
Subiecte în articol: copii salvati din pestera Thailanda