x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Banca Mondială: 100 de milioane de oameni vor ajunge în sărăcie extremă din cauza pandemiei

Banca Mondială: 100 de milioane de oameni vor ajunge în sărăcie extremă din cauza pandemiei

21 Aug 2020   •   11:34
Banca Mondială: 100 de milioane de oameni vor ajunge în sărăcie extremă din cauza pandemiei

Criza economică provocata de panemia de coronavirus ar putea provoca ajungerea în sărăcie extremă a 100 de milioane de oameni, a avertizat președintele Băncii Mondiale, Dadid Malpass, citat de AFP. Estimările sunt mai grave decât cele anterioare, care preconizau că 60 de milioane de oameni se vor confrunta cu această situație. 

 "Acest număr ar putea creşte dacă pandemia se agravează sau se prelungeşte", a declarat David Malpass.

Este motivul pentru care datoria țărilor sărace să se reducă și să crească investițiile în aceste regiuni. 

"Vulnerabilităţile legate de datorii sunt ridicate şi este imperativ pentru ţările îndatorate să vadă lumina de la capătul tunelului pentru ca noi investitori să poată veni în număr semnificativ", a mai spus oficialul.

Statele din G20 au decis, în luna aprilie, să suspende rambursarea datoriilor pentru cele mai sărace ţări, până la sfârșitul acestui an. Acestea vor lua o decizie, până în octobmrbrie asupra propuneii Băncii Mondiale și a mai multor ONG-uri de a prelungi datele scadență ale creditelor pentru 76 de țări, până în 2021. 

Cu toate acestea, David Malpass apreciază că acest lucru nu va fi suficient.

Circa 734 de milioane de oameni din întreaga lume trăiau în sărăcie estremă în 2015, ceea ce reprezintă 10% din populația planetei. Acest lucru înseamnă că aceste persoane au mai puțin de 1,9 dolari/zi. 

De la începutul pandemiei de COVID-19, numărul săracilor a crescut, din cauza reducerii locurilor de muncă și a problemelor de aprovizionare, care a îngreunat accesul la hrană. 

 

×