x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Banca Mondială a suspendat temporar discuțiile privind viitorul angajament cu Tunisia

Banca Mondială a suspendat temporar discuțiile privind viitorul angajament cu Tunisia

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2023   •   16:00
Banca Mondială a suspendat temporar discuțiile privind viitorul angajament cu Tunisia
Sursa foto: Hepta

Banca Mondială a suspendat temporar discuțiile privind viitorul angajament cu Tunisia, pe fondul revoltei provocate de recentele declarații ale președintelui țării împotriva migranților.

Cele două părți s-au angajat în discuții pentru acordarea de împrumuturi de până la 520 de milioane de dolari Tunisiei.

Într-un mesaj intern adresat personalului, președintele demisionar al Băncii Mondiale, David Malpass, a atribuit această decizie declarațiilor recente ale președintelui tunisian Kais Saied despre migranți, relatează agenția Anadolu.

"Având în vedere situația, conducerea a decis să pună în pauză Cadrul de parteneriat de țară și să îl retragă de la revizuirea Consiliului de administrație", a declarat Malpass în mesaj.

Luna trecută, Saied a cerut încetarea fluxului de migranți din Africa subsahariană în țara sa, afirmând că migrația neregulamentară urmărește să schimbe demografia Tunisiei.

Declarațiile au declanșat tensiuni între Tunisia și Comisia Uniunii Africane, președintele acesteia calificând comentariile lui Saied drept "șocante".

De ani de zile, țările din Africa de Nord, precum Tunisia, au fost martorele încercărilor migranților - în principal din Africa subsahariană - de a ajunge în Europa, în speranța unei vieți mai bune. În timp ce unii dintre migranți reușesc să ajungă la destinație, alții mor adesea în timpul călătoriei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Banca Mondiala tunisia