x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama a ales un nou director pentru FBI

Barack Obama a ales un nou director pentru FBI

30 Mai 2013   •   10:37
Barack Obama a ales un nou director pentru FBI

Preşedintele american Barack Obama a decis numirea la conducerea FBI (poliţia federală) a unui republican care a lucrat în Ministerul Justiţiei sub preşedinţia lui George W.Bush, informează AFP, citată de Agerpres. James Comey, în vârstă de 52 de ani, care a lucrat în investiţii şi în prezent susţine cursuri la Şcoala de drept a Universităţii Columbia, urmează să-l înlocuiască în fruntea FBI pe Robert Mueller, care va pleca în septembrie din acest post.

Casa Albă a refuzat să comenteze, miercuri seara, informaţia difuzată de cotidianul american, care a citat două persoane bine informate.

New York Times mai menţionează că data numirii viitorului director al Biroului Federal de Investigaţii nu este cunoscută deocamdată.

Robert Mueller şi-a preluat funcţia la conducerea FBI după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, iar sub mandatul său agenţia care lupta în principal împotriva criminalităţii economice şi a traficului de stupefiante a devenit un instrument al serviciilor secrete şi contraterorismului.

James Comey a fost consilier general pentru un important fond speculativ, Bridgewater Associates, din statul Connecticut, iar experienţa sa în acest domeniu ar urma să ajute FBI să se confrunte cu reducerile bugetare.

×