x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama a anunţat retragerea a 33.000 de militari din Afganistan.

Barack Obama a anunţat retragerea a 33.000 de militari din Afganistan.

23 Iun 2011   •   06:17
Barack Obama a anunţat retragerea a 33.000 de militari din Afganistan.

Presedintele american Barack Obama a anuntat miercuri retragerea a 33.000 de militari din Afganistan anul acesta si alti 23.000 de mii pana la sfarsitul anului 2012, relateaza BBC.

"Acesta este inceputul, nu sfarsitul, eforturilor noastre de incheiere a razboiului", a declarat Barack Obama intr-o interventie televizata de la Casa Alba.

Dupa zece ani de la atacurile din 11 septembrie 2011, presedintele SUA a optat pentru inceperea retragerii soldatilor americani, insa, 65.000 de soldati inca vor ramane in Afganistan.

Statele Unite vor continua sa ceara Pakistanului "sa-si respecte angajamentele" asumate in lupta impotriva terorismului.

De asemenea, Obama a anuntat ca este "timpul ca americanii sa se concentreze asupra investitiilor din propria tara", tinand cont de un sondaj in care 56% dintre cetatenii americani sunt de acord cu retragerea trupelor din Afganistan.

Barack Obama se va prezenta, joi, la Fort Drum, o baza militara din New York, unde se va intalni cu soldatii intorsi din Afganistan.

×