x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama are rude în Senatul SUA

Barack Obama are rude în Senatul SUA

30 Ian 2010   •   00:00

Genealogii americani au descoperit că republicanul care a câştigat recent locul rămas vacant în Senatul american, în Massachusetts, după moartea lui Ted Kennedy, lipsindu-i pe democraţi majoritatea calificată în camera superioară a Congresului, este văr îndepărtat cu preşedintele Barack Obama.



Conform Societăţii istorice de genealogie din New England, Barack Obama şi Scott Brown, noul senator de Massachusetts, sunt veri de gradul al 10-lea. Mama lui Obama, Stanley Ann Dunham, şi mama lui Brown, Judith Ann Rugg, sunt amândouă descendente ale lui Richard Singletary din Haverhill, Massachusetts. Acesta ar fi murit în 1687, la vârsta de 102 de ani, fiind un caz de longevitate ieşit din comun pentru acea perioadă. "Cred că este un lucru foarte interesant atunci când ai o separaţie între un democrat şi un republican, dar găseşti şi o legătură", a spus David Allen Lambert, genealogul care a descoperit legătura între cei doi oficiali împreună cu Chris Child. "Sunt bucuros să mă aflu într-o companie atât de distinsă", a declarat Scott Brown după publicarea informaţiilor despre înrudirea cu Obama.


În 2008, aceeaşi societate a descoperit că Obama este înrudit cu alţi şapte preşedinţi, respectiv George Bush, George
W. Bush, Jimmy Carter, Gerald Ford, Lyndon Johnson, Harry S. Truman şi James Madison. De asemenea, el ar fi înrudit şi cu actorul Brad Pitt.

Scott Brown, un senator al statului Massachusetts puţin cunoscut, a ieşit la rampă obţinând în alegeri postul de senator ocupat timp de o jumătate de secol de senatorul democrat Edward Kennedy, care a încetat din viaţă anul trecut. El va deveni astfel cel de-al 41-lea republican din Senat, ceea ce va face ca democraţii să nu mai deţină majoritatea calificată de 60 de voturi de care aveau nevoie pentru a ocoli manevrele republicane de blocare a unor iniţiative precum reforma în sănătate.

×
Subiecte în articol: externe