x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama cere autorităţilor de la Ankara şi Moscova să se concentreze asupra 'duşmanului comun', Daesh (ISIS)

Barack Obama cere autorităţilor de la Ankara şi Moscova să se concentreze asupra 'duşmanului comun', Daesh (ISIS)

01 Dec 2015   •   12:51
Barack Obama cere autorităţilor de la Ankara şi Moscova să se concentreze asupra 'duşmanului comun', Daesh (ISIS)
Sursa foto: Chuck Kennedy/The White House

Preşedintele american Barack Obama a făcut marţi apel la autorităţile din Turcia şi Rusia să se concentreze asupra "duşmanului comun", gruparea teroristă Daesh (Statul Islamic - SI), la încheierea unei întâlniri cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmite AFP.

"Am vorbit despre modul în care Turcia şi Rusia ar putea acţiona pentru a reduce tensiunile. După cum i-am spus şi domnului Erdogan, avem cu toţii un duşman comun şi acesta este SI, şi vreau să fiu sigur că ne concentrăm asupra acestei ameninţări", a spus Obama, care participă la conferinţa mondială pe teme climatice de la Paris.

Pe de altă parte, Obama a spus că sprijină dreptul Turciei de a se apăra, după incidentul de săptămâna trecută, când un bombardier rus a fost doborât de avioane de luptă turce de-a lungul graniţei siriene, relatează Reuters. "Statele Unite sprijină dreptul Turciei de a se apăra şi de a-şi proteja spaţiul aerian", a declarat Obama.

×