x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama: Ted Kennedy a fost cel mai iportant legiuitor al epocii noastre

Barack Obama: Ted Kennedy a fost cel mai iportant legiuitor al epocii noastre

30 Aug 2009   •   00:00
Barack Obama: Ted Kennedy a fost cel mai iportant legiuitor al epocii noastre

Senatorul american Ted Kennedy a fost înmormântat sâmbătă alături de cei doi fraţi ai săi asasinaţi John şi Robert în cimitirul naţional Arlington, după ce mii de persoane au ieşit pe străzile din Washington pentru a asista la trecerea cortegiului funerar, relatează AFP.



În jurul orei locale 20.15 (duminică 00.15 GMT), sicriul în care se afla trupul senatorului, decedat marţi de cancer la vârsta de 77 de ani, a fost depus în apropierea mormântului lui John Kennedy.

La ceremonia transmisă în direct de televiziuni au asistat doar familia şi apropiaţii lui Ted Kennedy.

Cortegiul funerar a fost aclamat de sute de persoanee la sosirea sa la cimitir, aşa cum s-a întâmplat pe tot parcursul traseului dintre Arlington şi Capitoliu, sediul Senatului, acolo unde i-a fost adus un scurt omagiu ultimului patriarh al clanului Kennedy. "Te iubim", au strigat simpatizanţii în direcţia cortegiului, în timp ce familia Kennedy a salutat mulţimea.

Fostul candidat democrat la alegerile prezidenţiale din 2004 John Kerry, senator de Massachusetts /nord-est/ la fel ca Ted Kennedy, al cărui apropiat a fost, s-a aflat alături de membrii familiei Kennedy în cortegiul funerar.

Vicepreşedintele Joe Biden, mult timp coleg de Senat cu Ted Kennedy, catolic şi de origine irlandeză ca şi fraţii Kennedy, a fost de asemenea prezent la ceremonie. Preşedintele Barack Obama a transmis la rândul său omagii fostului senator în cursul dimineţii, când a avut loc misa de funeralii la Boston, în Massachusetts.

Cimitirul Arlington /Virginia/, rezervat militarilor, figurilor eroice ale istoriei americane, precum şi preşedinţilor SUA şi judecătorilor Curţii Supreme, are peste 300.000 de morminte. Ted Kennedy a putut fi înmormântat în acest cimitir deoarece a servit în armata americană în anii "50 şi a ocupat mai multe funcţii în calitate de ales în SUA.

×
Subiecte în articol: externe