x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul care a supravieţuit 13 luni într-o barcă, în Oceanul Pacific, în drum spre casă

Bărbatul care a supravieţuit 13 luni într-o barcă, în Oceanul Pacific, în drum spre casă

10 Feb 2014   •   15:02
Bărbatul care a supravieţuit 13 luni într-o barcă, în Oceanul Pacific, în drum spre casă

Jose Salvador Alvarenga, bărbatul care spune că a petrecut 13 luni într-o barcă în derivă, pe Oceanul Pacific, ajungând în urmă cu 12 zile în Insulele Marshall, a plecat azi spre casă.

Oficialităţile din Insulele Marshall nu mai permit contactul cu bărbatul, care este încă în stare proastă de sănătate, însă o sursă spune că acesta a plecat azi în Insulele Hawaii, iar de acolo va zbura în El Salvador, la familia sa.

Bărbatul de 37 de ani a fost spitalizat în capitala statului insular, suferind de deshidratare şi alte afecţiuni provocate de cele 13 luni în care a supravieţuit mâncând carne crudă de ţestoasă şi peşte şi bând sânge şi urină.

Barca lui Alvarenga s-a defectat în jurul Crăciunului, în 2012, în timpul unei furtuni. Bărbatul plecase la pescuit de rechini, pe coasta Mexicului, alături de Ezequiel Cordoba, de 24 de ani.

Din cele povestite de Alvarenga, Ezequiel Cordoba ar fi murit la o lună după ce barca s-a defectat, pentru că nu putea suporta regimul de carne crudă şi sânge.

Alvarenga avea să plutească în barcă 12.500 de kilometri până să naufragieze pe atolul Ebon, aparţinând de Insulele Marshall.

Franklyn House, un medic pensionar american care a stat de vorbă cu Alvarenga, săptămâna trecută, spune că pe lângă dureri de spate şi încheieturi, bărbatul ar suferi şi de stress post-traumatic.

Alvarenga ar fi trebuit să plece spre El Salvador vinerea trecută, însă călătoria s-a amânat, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

Într-un interviu pentru AFP, luat joia trecută, Alvarenga spunea că s-a gândit frecvent la sinucidere, cât a stat în barcă, însă a rezistat visând că va lua din nou legătura cu familia sa şi va mânca alături de ei tortilla şi carne de pui.

Mama lui Alvarenga, care îl credea pe acesta mort, spune că acesta va fi meniul când se va întoarce acasă.

"O să fie o masă mare, dar fără peşte, căci bănuim că s-a săturat de peşte", a spus aceasta.



 

×