x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bârlogul lui Al Capone, scos la licitaţie

Bârlogul lui Al Capone, scos la licitaţie

de Mihaela Matachita    |    20 Sep 2009   •   00:00

Cumpărătorul unei frumoase proprietăţi din nordul statului american Wisconsin va avea mai mult decât un bar şi un restaurant, anume chiar fosta ascunzătoare a celebrului Al Capone.

Potrivit Associated Press, locul împădurit, în suprafaţă de 407 hectare, prevăzut cu turnuri de pază şi ziduri groase ca de cetate va fi scos, în curând, la licitaţie pentru suma de 2,6 milioane de dolari. Licitaţia va avea loc la Tribunalul Comitatului Sawyer din Hayward pe 8 octombrie.  

Capone a deţinut proprietatea situată la Couderay (la nord de Minneapolis) în perioada prohibiţiei (sfârşitul anilor 1920, începutul anilor1930). Potrivit legendelor locale, transporturi de alcool de contrabandă erau aduse aici cu avioanele şi apoi erau încărcate în camioane pentru a fi duse la Chicago. Proprietatea a fost folosită recent ca atracţie turistică. Ea cuprinde o casă cu două etaje, prevăzută cu un cămin masiv, două turnuri de pază, precum şi alte clădiri, dintree care un bar şi un restaurant.

Al Capone, supranumit "Scarface", a condus o mare acţiune de contrabandă cu alcool, jocuri de moroc şi prostituţie în timpul prohibiţiei, câştigând milioande de dolari. A fost bănuit de mai multe omoruri dar nu a fost acuzat niciodată. A fost însă condamnat pentru evaziune fiscală şi închis la Alcatraz. A murit în 1947.

×
Subiecte în articol: externe